Write a paragraph about My Quang

By Autumn

Write a paragraph about My Quang

0 bình luận về “Write a paragraph about My Quang”

  1. Without a doubt, the most underrated dish in Vietnam is Mi Quang. Mi quang may be available at most restaurants in Vietnam, but it actually originates from Da Nang. Easily distinguished by its yellow-coloured rice noodles, this dish is a hearty mix of bone broth seasoned with fish sauce, black pepper, shallot, and garlic, as well as meaty ingredients such as river shrimp, boiled quails eggs, and roast pork. As with most Vietnamese dishes, mi quang also comes with a variety of herbs, including basil, peanuts, coriander, lettuce, sliced banana flowers, and sesame rice crackers. There is no correct way to cook Mi Quang – it really depends on your tastes and preferences. To most of Danangians, the best Mi Quang is home-made by their mothers or grandmothers, attached with love and memories. Mi Quang brings out the feeling of genuineness and simplicity just like the people in Central Vietnam, one that is hard to come across in the modern dishes.

    Trả lời
  2. =>

    Mi Quang is also made from rice but has its own distinctive nuance and flavor. Starting from the stage of choosing rice to water but and other spices and ingredients are very specific.
    The rice chosen as Noodles is not flexible, has a high flour content, but must ensure the adhesion, is soaked for at least 1 hour, then put in a fine mill, coated into thin noodles, lined together and slice. In order to make the noodles not stick, you must use filigree oil with crushed tubers to smash them to the surface of the cake.
    Water but used for Quang Noodles is made from many different ingredients according to the type of noodle that customers want to use. Traditional Quang noodle, raw material is natural shrimp and fresh meat.After taking the head, cleaning to leave the whole animal, it will be marinated with the meat, a little shrimp is crushed to put in natural water. Traditional Quang noodles rarely use sugar when processing. After marinating, ingredients are made with peanut oil enough permeability and cooked with water.While keeping the water hot, the standard user of the diet is vegetables and other ingredients. The vegetables used for Noodles are those vegetables with a special smell. When making pasta, the Quang people use Tra Que vegetables, including cabbage, basil, green basil , lettuce, and especially Thinly sliced ​​flowers. There are also indispensable ingredients such as scallions, green chili, sesame rice paper, lemon, fish sauce made from fish rice  and crushed beans.

    Dịch:

    Mì Quảng cũng được chế biến từ gạo nhưng lại có sắc thái và hương vị riêng đặc biệt. Bắt đầu từ khâu chọn gạo cho đến nước nhưng và các loại gia vị, phụ liệu khác đều rất đặc trưng.

    Gạo khi chọn làm Mì quảng là loại không dẻo, có hàm lượng bột cao nhưng phải đảm bảo độ kết dính, được ngâm ít nhất trong vòng 1 tiếng, sau đó cho vào cối xay mịn, tráng thành những lá mì mỏng, xếp chống lên nhau và thái sợi. Để những sợi mì không dính, phải dùng dầu phụng phi với củ nén đập dập chín thơm thoa lên bề mặt của bánh.Nước nhưng dùng cho Mì Quảngđược chế biến từ nhiều loại nguyên liệu khác nhau tùy theo loại mì mà thực khách muốn dùng. Mì Quảng truyền thống thì nguyên liệu chính là tôm tự nhiên và thịt heo tươi.Tôm sau khi lấy đầu, làm sạch để nguyên con thì được ướp cùng với thịt, một ít tôm được giã nát để cho vào nước tạo vị ngọt tự nhiên. Mì Quảng truyền thống hầu như rất ít khi dùng đường khi chế biến. Nguyên liệu sau khi ướp thì được tao bằng dầu phụng cho đủ độ thấm và nấu với nước dùng.Trong khi giữ nóng nước nhưng thì người chế biến chuẩn bị rau và các loại phụ liệu khác. Rau dùng cho Mì Quảng là những loại rau có mùi vị đặc biệt. Người Quảng khi làm mì thì dùng rau Trà Quế gồm cải con (tức là cải vừa nhú mầm), rau húng lủi, rau quế xanh (chứ không phải loại quế cọng đỏ dùng cho phở), xà lách, và đặc biệt là phải có hoa chuối thái mỏng. ngoài ra còn có các loại phụ liệu không thể thiếu là hành lá, ớt xanh, bánh tráng gạo mè, chanh, nước mắm ớt được làm từ cá cơm (dùng để nêm thêm cho vừa khẩu vị của từng người) và đậu phụng rang giã nhỏ.

    Trả lời

Viết một bình luận