Trình bày nguyên liệu và cách làm bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt. Và một bài văn ngắn thuyết minh về bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt.

Trình bày nguyên liệu và cách làm bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt.
Và một bài văn ngắn thuyết minh về bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt.
Các bạn giúp mình với, mình đang cần gấp.
Thank you

0 bình luận về “Trình bày nguyên liệu và cách làm bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt. Và một bài văn ngắn thuyết minh về bánh tôm, có cả tiếng anh và tiếng việt.”

  1. Ingredient:
    Sweet potatoes 450 grams
    Shrimp 500 grams
    Multi-purpose wheat flour 100 grams
    Rice flour 100 grams
    Energy powder 100 grams
    Water 260 – 300 ml
    Garlic powder ¼ teaspoon / 1 gram
    Onion powder ¼ teaspoon / 1 gram
    Baking powder 1/2 teaspoon / 2 grams
    Turmeric powder 1/4 teaspoons / 1 gram
    Cooking oil 500 ml
    B. Sauces and accompanying vegetables

    Raw vegetables 300 grams
    Green papaya or kohlrabi 120 grams
    Carrots 120 grams
    Sugar 50 grams
    Lemon juice or vinegar 30 ml
    Fish sauce 30 ml
    Salt 20 grams
    Making
    1. The potatoes are peeled, washed and microfiber. Soak potatoes in salt water for about 1.5 – 2 hours to use. While waiting for the potatoes to soak, prepare the other ingredients.
    2. Shrimps leave their shells, cut off long beards and hard prongs, and if using large shrimp, remove their heads. Wash the prawns thoroughly, drain them, then marinate them with about 1 teaspoon of salt or seasoning powder and ¼ teaspoon (1 gram) of garlic powder if available.
    3. Mix the sauce as follows:
    – Mix 25 g (about 1.5 tablespoons / tbsp.) Sugar with 15 – 18 ml (about 1 tablespoon) of lemon juice and 175 ml (11 – 12 tablespoons) of water into a bowl of delicious lemon juice, sweet and sour eat (can replace lemons with vinegar).
    – Slowly add 15 – 20 ml of fish sauce, stir well, until the sauce tastes salty to taste

    Bình luận
  2. vật liệu chế biến: Khoai lang gọt vỏ, rửa sạch và bào sợi nhuyễn, ngâm nước muối loãng khoảng 1,5 tiếng – 2 tiếng trước khi ăn.Chuẩn bị bột bánh: Cho bột năng vào âu, thêm bột gạo, bột sắn, muối, bột tỏi, bột hành, bột nở, bột nghệ đã chuẩn bị vào âu rồi trộn đều các nguyên liệu với 300ml nước thành hỗn hợp sánh mịn. Khi hỗn hợp sệt lại thì dừng lại và ủ bột khoảng 30 phút. Đổ khoai ra và xóc nước, trộn đều với bột. Công đoạn chiên bánh: Bắc chảo lên bếp, cho dầu ăn vào, đợi dầu nóng thì tráng bánh cho ngập dầu. Phần này bạn nên dùng chảo sâu lòng để tiết kiệm dầu. Dùng muôi lớn xếp bột bánh và khoai tây lên muôi, cho 1-2 con tôm vào giữa bánh rồi nhẹ nhàng cho vào chảo dầu để bánh giữ nguyên hình dạng. Bánh chiên giòn Chiên bánh cho đến khi ngập dầu để bánh chín thì gắp bánh ra đĩa có lót sẵn giấy thấm dầu. Bạn nên chiên nhiều bánh trong một mẻ để tiết kiệm thời gian. 

    Process materials:Sweet potatoes are peeled, washed and finely shredded, soaked in salt water for about 1.5 hours – 2 hours before serving.

    Prepare the cake dough:Put the flour in the bowl, add rice flour, tapioca flour, salt, garlic powder, onion powder, baking powder, prepared turmeric powder into the bowl and mix the ingredients with 300ml of water into a smooth mixture. When mixture thickens, stop and incubate for about 30 minutes.Pour potatoes out and splash the water, mix well with the flour.

    Frying stage:North pan on the stove, add oil, wait for hot oil, then cover with cake. This part you should use a deep pan to save oil.Use a large ladle to arrange the dough and potatoes on a ladle, place 1-2 shrimp in the middle of the cake and gently put in the oil pan to keep the shape.

    Crispy fried cake:Fry the cake until it is full of oil to make it ripe, then take it to a plate lined with oil absorbent paper. You should fry many cakes in a batch to save time.

    Bình luận

Viết một bình luận