Viết 1 đoạn văn về cách nấu xôi màu tím bằng tiếng anh
0 bình luận về “Viết 1 đoạn văn về cách nấu xôi màu tím bằng tiếng anh”
Purple sticky rice is a traditional type of sticky rice of the Vietnamese people. The way to make sticky rice is quite simple. Sticky ingredients include sticky rice, fresh camellia leaves, green beans with peel, fragrant roasted sesame seeds, water sugar, and coconut milk. First, we put the camellia leaves and wash them then put them in a pot and cook about half a pot of water to cook and remove the leaves. Glutinous rice is washed and steeped for 5 to 6 hours, then poured rice into a pot of water. Wait for the rice to absorb color for about 2 hours, then add a little sugar, a little salt to the rice, then steam it. When steamed sticky rice seeds must be even, smooth, and full of flavor. After about 45 minutes of steaming, we scoop the sticky rice onto a plate, sprinkle it with coconut rice and sesame salt with coconut milk, it’s delicious when eaten hot. Purple sticky rice is delicious, you can try it together!
Dịch:
Xôi tím là một loại xôi truyền thống của dân tộc việt nam. Cách làm xôi khá đơn giản. Nguyên liệu xôi gồm: gạo nếp, lá cẩm tươi, đậu xanh cà còn vỏ, mè rang thơm , đường cát nước và cốt dừa. Đầu tiên, ta bỏ lá cẩm vào rửa sạch sau đó bỏ vào nồi nấu khoảng nửa nồi nước cho chín rồi vớt lá ra bỏ. Gạo nếp vo và ngâm từ 5 đến 6 tiếng sau đó đổ gạo vào nồi nước lá cẩm. Đợi gạo thấm màu khoảng 2 tiếng sau đó ta bỏ một ít đường, một ít muối vào gạo xong sau đó đem đi hấp chín lên. Khi hấp hạt xôi phải đều, mịn, đủ vị. Khi hấp xong khoảng 45 phút sau ta bới xôi ra dĩa, rắc lên đó cơm dừa và muối mè với nước cốt dừa, rất ngon khi ta ăn nóng. Xôi tím thật ngon, bạn cùng thử nhé!
Clean rice. Dissolve turmeric powder and 2 teaspoons of salt in warm water. Soak the glutinous rice overnight with turmeric water so that rice is flooded with water. Then let the drain.Put the sticky rice into steamed rice about 30 – 45 minutes. Every 10 minutes, scoop the sticky rice, when the sticky rice is not too dry or too crunchy. Sprinkling with a little oil or chicken fat in the sticky rice will improve the taste of the sticky rice.Green beans are washed, soaked in warm water for several hours and then removed for drain and shock with a little salt. Then steamed green beans. Squeeze the large salt and then squeeze the green bean into the handle.Dry, peeled, cut into pieces and remove gold, picking out and keep the fried oil.Scramble the cup, then fold the bowl to the plate. Green beans sliced thinly on the sticky, turn: sticky rice, green beans, sprouts, onions. Then sprinkle 1 – 2 small spoonfuls of cooking oil to create greasy fat for sticky rice.
Purple sticky rice is a traditional type of sticky rice of the Vietnamese people. The way to make sticky rice is quite simple. Sticky ingredients include sticky rice, fresh camellia leaves, green beans with peel, fragrant roasted sesame seeds, water sugar, and coconut milk. First, we put the camellia leaves and wash them then put them in a pot and cook about half a pot of water to cook and remove the leaves. Glutinous rice is washed and steeped for 5 to 6 hours, then poured rice into a pot of water. Wait for the rice to absorb color for about 2 hours, then add a little sugar, a little salt to the rice, then steam it. When steamed sticky rice seeds must be even, smooth, and full of flavor. After about 45 minutes of steaming, we scoop the sticky rice onto a plate, sprinkle it with coconut rice and sesame salt with coconut milk, it’s delicious when eaten hot. Purple sticky rice is delicious, you can try it together!
Dịch:
Xôi tím là một loại xôi truyền thống của dân tộc việt nam. Cách làm xôi khá đơn giản. Nguyên liệu xôi gồm: gạo nếp, lá cẩm tươi, đậu xanh cà còn vỏ, mè rang thơm , đường cát nước và cốt dừa. Đầu tiên, ta bỏ lá cẩm vào rửa sạch sau đó bỏ vào nồi nấu khoảng nửa nồi nước cho chín rồi vớt lá ra bỏ. Gạo nếp vo và ngâm từ 5 đến 6 tiếng sau đó đổ gạo vào nồi nước lá cẩm. Đợi gạo thấm màu khoảng 2 tiếng sau đó ta bỏ một ít đường, một ít muối vào gạo xong sau đó đem đi hấp chín lên. Khi hấp hạt xôi phải đều, mịn, đủ vị. Khi hấp xong khoảng 45 phút sau ta bới xôi ra dĩa, rắc lên đó cơm dừa và muối mè với nước cốt dừa, rất ngon khi ta ăn nóng. Xôi tím thật ngon, bạn cùng thử nhé!
Clean rice. Dissolve turmeric powder and 2 teaspoons of salt in warm water. Soak the glutinous rice overnight with turmeric water so that rice is flooded with water. Then let the drain.Put the sticky rice into steamed rice about 30 – 45 minutes. Every 10 minutes, scoop the sticky rice, when the sticky rice is not too dry or too crunchy. Sprinkling with a little oil or chicken fat in the sticky rice will improve the taste of the sticky rice.Green beans are washed, soaked in warm water for several hours and then removed for drain and shock with a little salt. Then steamed green beans. Squeeze the large salt and then squeeze the green bean into the handle.Dry, peeled, cut into pieces and remove gold, picking out and keep the fried oil.Scramble the cup, then fold the bowl to the plate. Green beans sliced thinly on the sticky, turn: sticky rice, green beans, sprouts, onions. Then sprinkle 1 – 2 small spoonfuls of cooking oil to create greasy fat for sticky rice.