viết quy trình làm xôi truyền thống

viết quy trình làm xôi truyền thống

0 bình luận về “viết quy trình làm xôi truyền thống”

  1. Do you know “xoi gac”? It’s a kind of sticky rice made by natural elements such as: sticky rice, gac fruit, shredded coconut, ect. It is very simple to make “xoi gac” – the unique red sticky rice. If you follow these steps, you can make this dish easily. First, rinse and then soak the sticky rice in water. After 6 to 8 hours, drain the rice well. Next, add the white wine to the “gac” seeds before you squish and squeeze them tightly. Then, mix the sticky rice, the “gac” seeds, and some salt together thoroughly and wait for 10 minutes. The next step is to steam the mixture for at least 30 minutes. Remember to check if it is fully cooked before gently mixing in the sugar and coconut milk. After steaming it for 5 more minutes, you now can serve this delicious dish with some shredded coconut and enjoy your achievement!

    Dịch: Bạn có biết “xôi gấc” không? Đó là loại xôi được làm bằng các nguyên liệu tự nhiên như: gạo nếp, gấc, dừa bào sợi, …Cách làm xôi gấc rất đơn giản- loại xôi đỏ độc đáo. Nếu bạn làm theo các bước sau, bạn có thể làm món ăn này một cách dễ dàng. Đầu tiên bạn vo sạch sau đó ngâm gạo nếp vào nước. Sau 6 đến 8 giờ, để ráo nước. Tiếp theo, cho rượu trắng vào hạt gấc trước khi vò và bóp thật chặt. Sau đó, trộn đều gạo nếp, hạt gấc và một ít muối với nhau và đợi trong 10 phút. Bước tiếp theo là hấp hỗn hợp trong ít nhất 30 phút. Nhớ kiểm tra xem bánh đã chín chưa rồi mới nhẹ nhàng trộn đường và nước cốt dừa vào. Sau khi hấp thêm 5 phút nữa, bạn có thể dọn món ăn hấp dẫn này cùng với một ít dừa bào sợi và thưởng thức thành quả của mình nhé!

    Bình luận

Viết một bình luận