viết đoạn văn tiếp anh nói về món ăn

By Arianna

viết đoạn văn tiếp anh nói về món ăn

0 bình luận về “viết đoạn văn tiếp anh nói về món ăn”

  1. When it comes to enjoyment, what I find the most interesting is to go traveling to different places and try the local cuisine there. In my journeys, I was strikingly impressed by many kinds of food, one of which is crispy pancake – also known as Banh Xeo. The ingredients to make flour mixture include rice flour, coconut cream, turmeric, onions and salt, mixed with water. The batter is then added into a frying pan brushed with vegetable oil and forms a thin pancake. After about two minutes, the cooker will scatter some pork, shrimps and sprouts on half of the cake then fold it in half to cover the filling and cook for thirty seconds. The dish is often served with traditional sauce made from fish sauce mixed with lemon, garlic and chilli. An interesting feature about Banh Xeo is the way people eat them. The pancake will be cut into two to three pieces and rolled in sheets of rice paper together with some lettuces. The roll is dipped into the prepared sauce, which creates a stunning combination of flavor. In one bite, customers can feel the crispness, a little bit sweetness, fat and freshness of the vegetables and just want to eat more. To sum up, coming to Vietnam, if you want to explore the culinary culture here, Banh Xeo will be an amazing experience that should not be missed.

    Trả lời
  2. One of my favorite foods is chicken soup. And today I will show you how to make chicken soup. Step 1, The chicken bought and washed with diluted salt water, then poured cold water over the chicken and brought to boil. Shiitake mushrooms bloom. Cut off the legs, slice the chicken into bite-sized pieces. Mix two tablespoons of flour (or cornstarch) with about three tablespoons of water, stirring to dissolve. Step 2, Heat two teaspoons of cooking oil, scented onion, pour chicken, shiitake mushrooms, cut pomegranate carrots and peas for about 5 minutes. Pour into the pot of soft corn, boil again, season with a small teaspoon of salt, half a teaspoon of seasoning seeds, wait until boiling you taste again to taste. Step 3, Pour into the bowl of flour, stirring while using a small spoon. If you want to eat solid or thin, you can adjust the amount of energy powder to suit each person. Finally, Spoon the soup into a bowl add a few drops of sesame oil, sprinkle with coriander and spring onions, then cup!

    DỊCH

    Một trong những món ăn tôi yêu thích nhất đó chính là súp gà. Và hôm nay tôi sẽ hướng dẫn cho các bạn cách để chế biến ra món súp gà. Bước 1, Thịt gà mua về rửa sạch với nước muối pha loãng, sau đó đổ nước lạnh vao thịt gà rồi đem đi đun sôi. Nấm hương ngâm nở. Cắt bỏ chân, thái nhỏ thịt gà thành miếng vừa ăn. Hòa hai thìa canh bột năng (hoặc bột ngô) với khoảng ba thìa canh nước lọc, khuấy đều để bột tan. Bước 2, Đun nóng hai thìa cà phê dầu ăn, phi hành thơm, đổ thịt gà, nấm hương, cà rốt cắt hạt lựu và đậu Hà Lan vào xào tầm 5 phút. Đổ tiếp nồi ngô đã hầm mềm vào, đun sôi một lần nữa, nêm vào nồi một thìa nhỏ muối, nửa thìa nhỏ hạt nêm, đợi sôi bạn nêm nếm lại cho vừa miệng. Bước 3, Chế bát con bột năng vào, vừa chế vừa dùng thìa nhỏ khuấy đều. Nếu muốn ăn đặc hay loãng, bạn có thể điều chỉnh lượng bột năng cho phù hợp với tuỳ từng người ăn. Cuối cùng, Múc súp ra bát và cho vào vài giọt dầu mè, rắc ít rau mùi và hành hoa rồi chén thôi nào!

    *mk không hiểu đề lắm nên nếu có sai đề thì bảo để mk sửa lại nha, đừng bc vì bc thì mk khong sửa lại cho bn dc dou*

    Trả lời

Viết một bình luận