Sticky rice with five colors is a traditional type of sticky rice of the Vietnamese people. How to make sticky rice with five colors is quite simple. The ingredients for making sticky rice include glutinous rice, fresh camellia, Gac, turmeric, pineapple leaves, peeled green beans, fragrant roasted sesame seeds, sugar water, coconut milk. First, we take the leaves of cam, gac, turmeric, and pineapple leaves, wash them, then put in a pot and cook about half a pot of water to cook and then remove the leaves. Glutinous rice is washed and soaked for 5 to 6 hours and then poured into a pot of water. Wait for the rice to saturate for about 2 hours, then add a little sugar and a little salt to the rice and steam it. When steamed, sticky rice seeds should be even, smooth and fragrant. After about 45 minutes of steaming, we scoop the sticky rice to a plate, sprinkle with coconut rice and sesame salt, coconut milk, and eat it hot. The five-color sticky rice dish is very delicious and has a bold tradition of the Vietnamese nation, you should try it!
Dịch:
Xôi ngũ sắc là một loại xôi truyền thống của người dân Việt Nam. Cách làm xôi năm màu khá đơn giản. Nguyên liệu làm xôi gồm gạo nếp, lá cẩm tươi, gấc, nghệ, lá dứa, đậu xanh bỏ vỏ, mè rang thơm, nước đường, nước cốt dừa. Đầu tiên, chúng ta đem lá cẩm, gấc, nghệ, lá dứa, đi rửa sạch sau đó cho vào nồi nấu khoảng nửa nồi nước cho chín rồi vớt lá ra. Gạo nếp vo sạch và ngâm từ 5 đến 6 tiếng rồi đổ gạo vào nồi nước. Chờ gạo thấm màu khoảng 2 tiếng thì cho một chút đường, một chút muối vào gạo rồi đem hấp chín. Khi hấp, hạt xôi phải đều, mịn và có mùi thơm. Sau khoảng 45 phút hấp, chúng ta múc xôi ra đĩa, rắc cơm dừa và muối vừng nước cốt dừa lên, ăn nóng rất ngon. Món xôi ngũ sắc rất ngon và mang đậm tính truyền thống của dân tộc Việt Nam,các bạn cùng làm thử nhé!
Đây nha????????
Sticky rice with five colors is a traditional type of sticky rice of the Vietnamese people. How to make sticky rice with five colors is quite simple. The ingredients for making sticky rice include glutinous rice, fresh camellia, Gac, turmeric, pineapple leaves, peeled green beans, fragrant roasted sesame seeds, sugar water, coconut milk. First, we take the leaves of cam, gac, turmeric, and pineapple leaves, wash them, then put in a pot and cook about half a pot of water to cook and then remove the leaves. Glutinous rice is washed and soaked for 5 to 6 hours and then poured into a pot of water. Wait for the rice to saturate for about 2 hours, then add a little sugar and a little salt to the rice and steam it. When steamed, sticky rice seeds should be even, smooth and fragrant. After about 45 minutes of steaming, we scoop the sticky rice to a plate, sprinkle with coconut rice and sesame salt, coconut milk, and eat it hot. The five-color sticky rice dish is very delicious and has a bold tradition of the Vietnamese nation, you should try it!
Dịch:
Xôi ngũ sắc là một loại xôi truyền thống của người dân Việt Nam. Cách làm xôi năm màu khá đơn giản. Nguyên liệu làm xôi gồm gạo nếp, lá cẩm tươi, gấc, nghệ, lá dứa, đậu xanh bỏ vỏ, mè rang thơm, nước đường, nước cốt dừa. Đầu tiên, chúng ta đem lá cẩm, gấc, nghệ, lá dứa, đi rửa sạch sau đó cho vào nồi nấu khoảng nửa nồi nước cho chín rồi vớt lá ra. Gạo nếp vo sạch và ngâm từ 5 đến 6 tiếng rồi đổ gạo vào nồi nước. Chờ gạo thấm màu khoảng 2 tiếng thì cho một chút đường, một chút muối vào gạo rồi đem hấp chín. Khi hấp, hạt xôi phải đều, mịn và có mùi thơm. Sau khoảng 45 phút hấp, chúng ta múc xôi ra đĩa, rắc cơm dừa và muối vừng nước cốt dừa lên, ăn nóng rất ngon. Món xôi ngũ sắc rất ngon và mang đậm tính truyền thống của dân tộc Việt Nam,các bạn cùng làm thử nhé!